Artikeln har lagts till.

Back On Track Ryggbälte

Artikel nr.: 300006009059

569,00 kr

inkl. moms Frakt tillkommer.

Leveranstid ca 1-3 arbetsdagar.

Färg: Svart

Svart

Leveranstid ca 1-3 arbetsdagar.

Beskrivning
Omkretsen är justerbar med kardborrelås. För att skapa optimal hudkontakt finns det baktill i...mer
Produktinformation "Back On Track Ryggbälte"

Omkretsen är justerbar med kardborrelås. För att skapa optimal hudkontakt finns det baktill i ryggskyddet en mjuk och löstagbar fyrkant.

Storlek:

  • 69-95 cm.
  • 85-115 cm.
  • 100-130 cm.
  • Vikt 350 g.
  • Färg svart.

 

Så fungerar Back on Track:

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som lång­vågig infraröd strålning.

 

Värmestrålning:

Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.

Senast betraktad