1 från 2
1 från 2

Bahco sågar och verktyg av högsta kvalitet

Bahco är ett svenskt företag som är känt för sina högkvalitativa sågar och verktyg. Dessa är erfarenheter av mer än ett sekel sedan historien om detta företag går tillbaka till 1880-talet.

Bahco - en förening av pionjärer

Bahco-märket skapades genom att koppla flera företag bakom vilka var stora uppfinnare. Göran Fredrik Göransson utvecklades på 1880-talet i sin stålverk med högpresterande sågblad av ett särskilt högkvalitativt stål. Vid tillverkningen av detta stål använde han processen som utvecklats av Henry Bessemer och perfektionerade den. En lika entusiastisk uppfinnare var Johan Petter Johansson, som år 1886 grundade den mekaniska verkstaden i Enköping.

År 1888 ansökte han om sitt första patent för en rörnyckel och under de följande åren uppfann han skiftnyckeln, den justerbara skiftnyckeln och många andra praktiska verktyg. Under sitt liv uppnådde han det stolta antalet 118 patent. Denna uppfinningsrikedom förblir även efter sammanslagningen av de två företagen till varumärket Bahco. Det är en del av SNA Europe, som i sin tur är en del av Snap-on Incorporated.

Sågar och andra verktyg från Bahco

Skogma.se hittar du verktyg från Bahco, som är lämpliga både för professionell och privat bruk. Bahco producerar sågar för en mängd olika användningsområden, såsom rävsvansar, handsågar och hacksågar. Din sågblad kan lätt förnyas om det behövs. Detta gäller även häckar, trädgårdar, grenar och sekatörer, för vilka ersättningsblad är tillgängliga. Bahco produkter kan därför användas i många år. Andra intressanta saker från denna tillverkare är verktygen i sina många olika mönster.

Utbudet av Bahco inkluderar socketnycklar, filer, hammare, knivar och mycket mer. De är utvecklade enligt Bahco Ergo-konceptet och kännetecknas av en särskilt ergonomisk form.

Senast betraktad