Bekämpa barkborrarna

Theysohn & Multiwit Barkborrefälla
Theysohn- & Multiwit fällan laddas med en feromonampull. Placeras gruppvis ca 25-30 m från skogskanten vid stormfälld skog eller nya avverkningsplatser. Rekommendationen är 10 st fällor per hektar. Vid fångst motsvarar 1 dl ca 4000 st barkborrar.

Läs mer om:

Multiwit barkborrefälla

Bruksanvisning Theysohn Barkborrefälla

 

Trinet® P
Ett system för barkborrebekämpning som består av en 3-bensställning med ett polyesternät, vilket är behandlat med ett bindmedel som binder insekticiden till fibrerna i nätet. När barkborren får kontakt med nätet så bekämpas den direkt. Verkningstiden på nätet är upp till 24 veckor ute i fält. Nätet kan enkelt tas av efter svärmning och kan förvaras mörkt i en plast påse för att senare kunna användas vid en senare svärmning eller nästa år. Läs mer om Trinet® P

Monteringsanvisning Trinet P 

 

Storanet® 
Den ideala lösningen för timmerskydd mot insekter såsom granbarkborre. Utläggning tar endast några få minuter. Nätet är 12,5 x 8 m och täcker 100m2  och består av ett poly­esternät, som är behandlat med ett binde­medel som binder insekticiden till fibrerna i nätet. När insekten får kontakt med nätet så bekämpas den direkt. 

Färgen på nätet är insektsneutral och lockar inga insekteter. För att locka granbarkborre till nätet bör feromon (art nr 144188 Pheroprax) användas.

Storanet® P har effekt i 6 månader, vilken kan delas upp i flera små perioder om man mellan gångerna förvarar nätet mörkt och svalt.  Läs mer om Storanet® P

Storanet® Monteringsanvisning

 

Fördelar med Trinet®-P och Storanet® P:

  • Metoden är skonsam mot användaren och miljön.
  • Lång varaktighet, verkar över hela svärmningen. (2 svärmningar)
  • Lätt att transportera och ställa upp även i svår terräng.
  • Hållbar upp till 6 månader, tåligt mot regn och UV-strålning.
  • Ställningen är återanvändbar (refill nät säljes separat)
  • Ingen rengöring eller tömning som andra fällor kräver.

Bekämpningsmedel klass 2.

 

Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
(SupportLabelCaptcha)

* obligatoriska fält.

Mer Tips & Inspiration
40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen 40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen
När du ska ut i de svenska landskapen gäller att du packar smart. Det är viktigt att du har en ryggsäck som är bekväm för vandring. Beroende på hur lång utflykt du har tänkt göra är det viktigt att du har rätt storlek på din väska.
Läs mer
Klassificeringar av sågskyddskläder Klassificeringar av sågskyddskläder
Vad betyder egentligen de piktogram som du hittar på insidan (eller utsidan) av dina skyddskläder? Vi har listat några av de vanligaste skyddsbeteckningarna!
Läs mer
Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige
Vinterns stora nyhet på Skogma är att man nu kan erbjuda ett sortiment av sågverk som består av ett kedjesågverk och tre bandsågverk. Sågverken är effektiva, anpassningsbara samt transportabla. Kedjesågverket Norwood PortaMill PM14 kan transporteras i bagageutrymmet i en vanlig kombibil.
Läs mer
Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd? Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd?
Hur fungerar sågskydd? Sågskyddet är placerat mellan yttertyget och fodret, som består av flera lager löst vävda och mycket långa tunna rivfasta trådar.
Läs mer
Kedjespännare för filning av kedja på löst svärd Kedjespännare för filning av kedja på löst svärd
Detta hjälpmedel spänner upp kedjan på motorsågsvärdet så filning av kedjan är möjlig på löst svärd i ex, vis ett skruvstycke. Monteras på sågsvärdets infästning spår med 2st bult med vingmutter.
Läs mer