Granbarkborreskolan

Lär dig mer om att upptäcka, förebygga och bekämpa angrepp av granbarkborre!

Granbarkborreskolan är en kostnadsfri webbaserad utbildning som anordnas av Skogsstyrelsen. En av våra medarbetare har nyligen genomfört den. Du får bland annat lära dig hur du identifierar angrepp, olika bekämpningsmetoder och vad du kan göra för att gynna granbarkborrens naturliga fiender. Det och mycket annat!

Utbildningen tar ca tre timmar och du kan genomföra de olika momenten i den takt som passar dig. För din insats får du ett diplom som du själv kan skriva ut efter genomförd utbildning.

Du anmäler dig till Granbarkborreskolan via Skogsstyrelsens Kundskapsportal, klicka på länken och följ instruktionerna. 

https://skogsstyrelsen.se/granbarkborreskolan/ 

 

Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
(SupportLabelCaptcha)

* obligatoriska fält.

Mer Tips & Inspiration
40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen 40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen
När du ska ut i de svenska landskapen gäller att du packar smart. Det är viktigt att du har en ryggsäck som är bekväm för vandring. Beroende på hur lång utflykt du har tänkt göra är det viktigt att du har rätt storlek på din väska.
Läs mer
Klassificeringar av sågskyddskläder Klassificeringar av sågskyddskläder
Vad betyder egentligen de piktogram som du hittar på insidan (eller utsidan) av dina skyddskläder? Vi har listat några av de vanligaste skyddsbeteckningarna!
Läs mer
Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige
Vinterns stora nyhet på Skogma är att man nu kan erbjuda ett sortiment av sågverk som består av ett kedjesågverk och tre bandsågverk. Sågverken är effektiva, anpassningsbara samt transportabla. Kedjesågverket Norwood PortaMill PM14 kan transporteras i bagageutrymmet i en vanlig kombibil.
Läs mer
Bekämpa barkborrarna Bekämpa barkborrarna
Barkborrefällor bör placeras ut så tidigt som möjligt på våren då barkborrarna börjar svärma vid +18°. Här hittar du information om vår olika fällor och dess egenskaper.
Läs mer
Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd? Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd?
Hur fungerar sågskydd? Sågskyddet är placerat mellan yttertyget och fodret, som består av flera lager löst vävda och mycket långa tunna rivfasta trådar.
Läs mer