Följ svärmningsövervakningen!

Leta efter angrepp vid rätt tid och bekämpa skadorna med hjälp av svärmningsövervakningen.

Mellan vecka 17 - 36 publicerar Skogsstyrelsen resultaten av övervakningen för att du som skogsägare, skoglig aktör eller på andra sätt är involverad i granbarkborrebekämpningen skall kunna utföra åtgärder i rätt tid. 

Svärmningsövervakningen sker med hjälp av utplacerade barkborrefällor på 60 platser runt om i landet. Fällorna töms på måndagar varje vecka, då man läser av när det är störst risk för angrepp. Övervakningen utförs av förtroendevalda skogsskyddsombud. 

Ta del av det sammanställda resultatet av årets svärmningsövervakning:

Skogsstyrelsens svärmningsövervakning

Södra Skogsägarnas svärmningsövervakning

 

Svärmningsövervakningen är en del av samverkansprojektet Stoppa Borrarna. Läs mer...

 

Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
(SupportLabelCaptcha)

* obligatoriska fält.

Mer Tips & Inspiration
40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen 40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen
När du ska ut i de svenska landskapen gäller att du packar smart. Det är viktigt att du har en ryggsäck som är bekväm för vandring. Beroende på hur lång utflykt du har tänkt göra är det viktigt att du har rätt storlek på din väska.
Läs mer
Klassificeringar av sågskyddskläder Klassificeringar av sågskyddskläder
Vad betyder egentligen de piktogram som du hittar på insidan (eller utsidan) av dina skyddskläder? Vi har listat några av de vanligaste skyddsbeteckningarna!
Läs mer
Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige
Vinterns stora nyhet på Skogma är att man nu kan erbjuda ett sortiment av sågverk som består av ett kedjesågverk och tre bandsågverk. Sågverken är effektiva, anpassningsbara samt transportabla. Kedjesågverket Norwood PortaMill PM14 kan transporteras i bagageutrymmet i en vanlig kombibil.
Läs mer
Bekämpa barkborrarna Bekämpa barkborrarna
Barkborrefällor bör placeras ut så tidigt som möjligt på våren då barkborrarna börjar svärma vid +18°. Här hittar du information om vår olika fällor och dess egenskaper.
Läs mer
Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd? Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd?
Hur fungerar sågskydd? Sågskyddet är placerat mellan yttertyget och fodret, som består av flera lager löst vävda och mycket långa tunna rivfasta trådar.
Läs mer