Våra råd om märkband

Vi har ett stort sortiment av märkband!

 

Tänk på att använda rätt typ av band beroende på användningsområde, beständighetskrav etc.

 

 

Våra märkband finns i tre olika grundmaterial: 

  • Non woven: Miljömässigt bäst (100% cellulosafiber), lätt, nedbrytbart och i olika tjocklekar och bredd för hållbarhet i fält. Finns dessutom med reflexpunkter applicerat på bandet för god synbarhet i mörker.
  • PE-plast: Återvinningsbar (100% polyethen), våra starkaste märkband i fält.
  • Sockerrör: Liknande egenskaper som PE-plast, dock tillverkat av ca 85% miljövänligt, fossilfritt sockerrörsmaterial.

 

Grundmaterialen har stora olikheter i styrka, hållbarhet etc. Som exempel art. nr. 127141 märkband non woven 20 mm lämpligt för korttidsmarkering exempelvis stickvägs, basvägsdragning vid avverkningsplanering. Vi rekommenderar att Ni läser mer under respektive artikel.

 

 

Möjlighet finns att trycka Er logotype på samtliga ovanstående grundmaterial, kontakta oss för offert.

 

Instruktion för märkning med märkband ("snitsling")

 

Vid "snitsling" gäller att knuten på märkbandet är gräns, vilket innebär att knuten skall sitta på sidan mot skördaren eller skogsarbetaren om trädet skall sparas.

Märkbanden bör hängas i trädens grenar i första hand, i andra hand runt stammen.

Vilka färger och bandtyper som skall användas vid olika markeringar (ex yttergräns avverkning, fastighetsgräns, kulturmiljö avgränsning mm) styrs av dig, eller på instruktion från Din arbetsgivare eller virkesköpare.

 

Några råd från oss:

  • Använd non woven, 20 mm vid korttidsmarkering, upp till ca 9 månader. Vid exempelvis avverkningsplanering, markering av planteringsskiften mm.
  • Vid rotpost, leveransrotköp och rotstående lager använd non-woven "långtid" eller allra helst PP-plast eller sockerrörsmtrl i bestånds/fastighetsgräns. Ger lång hållfasthet för att klara upp till ca 24 månaders hållfasthet i normala väderförhållanden.
  • Minns att våra starkaste bandmaterial är sockerrör och PP-plast.
  • Använd gärna orange eller blå färg där kravet på färgbeständighet är högt. Undvik röd och gul färg som klarar UV strålningen sämre.
  • Använd non woven mellantid eller sockerrörsmaterial där hållfasthetskravet är upp till ca 18 månader.
Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
(SupportLabelCaptcha)

* obligatoriska fält.

Mer Tips & Inspiration
40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen 40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen
När du ska ut i de svenska landskapen gäller att du packar smart. Det är viktigt att du har en ryggsäck som är bekväm för vandring. Beroende på hur lång utflykt du har tänkt göra är det viktigt att du har rätt storlek på din väska.
Läs mer
Klassificeringar av sågskyddskläder Klassificeringar av sågskyddskläder
Vad betyder egentligen de piktogram som du hittar på insidan (eller utsidan) av dina skyddskläder? Vi har listat några av de vanligaste skyddsbeteckningarna!
Läs mer
Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige
Vinterns stora nyhet på Skogma är att man nu kan erbjuda ett sortiment av sågverk som består av ett kedjesågverk och tre bandsågverk. Sågverken är effektiva, anpassningsbara samt transportabla. Kedjesågverket Norwood PortaMill PM14 kan transporteras i bagageutrymmet i en vanlig kombibil.
Läs mer
Bekämpa barkborrarna Bekämpa barkborrarna
Barkborrefällor bör placeras ut så tidigt som möjligt på våren då barkborrarna börjar svärma vid +18°. Här hittar du information om vår olika fällor och dess egenskaper.
Läs mer
Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd? Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd?
Hur fungerar sågskydd? Sågskyddet är placerat mellan yttertyget och fodret, som består av flera lager löst vävda och mycket långa tunna rivfasta trådar.
Läs mer