Investera för framtiden! Försäkra din skog genom barkborrefällor och feromoner.

Barkborren, den lilla skalbaggen som kan döda stora mängder av din levande granskog. Genom att sätta ut fällor på våren har du möjlighet att knäcka granbarkborrepopulationen från att växa sig så stor att de kan angripa stående skog. Därför vill vi slå ett extra slag för vår Nordforest NoveFella Barkborrefälla.

Nordforest NoveFella fungerar i kombination med ett feromon som lockar till sig granbarkborrar. Fällorna är utvecklad för skandinaviska förhållanden (tål vinterklimat) och är tillverkade i Sverige. Fällan är enkel att montera, ladda och tömma och fångstkoppen rymmer ca 60.000 st. granbarkborrar.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:

• Det är den första svärmningen på våren som är den viktiga! Fällorna skall monteras i god tid innan granbarkborrarna svärmar på våren, senast slutet på april – början av maj beroende på geografisk placering och temperatur. Svärmning sker när temperaturen når upp i ca + 15 – 20 °C.

• 1-2 st räddade granar betalar din fälla (som du dessutom kan använda i många år framöver eftersom fällorna är hållbara i flera säsonger).

• Barkborrar som blir fångade i dina fällor kan inte föröka sig och bidra, mångdubblad, till en andra generation!


Just nu har kan du köpa 5 st barkborrefällor och 10 st feromoner för endast 2995 kr. (art.nr 145048). Spana in kampanjen HÄR!

Har du frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig till oss info@skogma.se eller ring oss på 0644-72100. 

Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
(SupportLabelCaptcha)

* obligatoriska fält.

Passande artiklar
22%
Mer Tips & Inspiration
40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen 40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen
När du ska ut i de svenska landskapen gäller att du packar smart. Det är viktigt att du har en ryggsäck som är bekväm för vandring. Beroende på hur lång utflykt du har tänkt göra är det viktigt att du har rätt storlek på din väska.
Läs mer
Klassificeringar av sågskyddskläder Klassificeringar av sågskyddskläder
Vad betyder egentligen de piktogram som du hittar på insidan (eller utsidan) av dina skyddskläder? Vi har listat några av de vanligaste skyddsbeteckningarna!
Läs mer
Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige
Vinterns stora nyhet på Skogma är att man nu kan erbjuda ett sortiment av sågverk som består av ett kedjesågverk och tre bandsågverk. Sågverken är effektiva, anpassningsbara samt transportabla. Kedjesågverket Norwood PortaMill PM14 kan transporteras i bagageutrymmet i en vanlig kombibil.
Läs mer
Bekämpa barkborrarna Bekämpa barkborrarna
Barkborrefällor bör placeras ut så tidigt som möjligt på våren då barkborrarna börjar svärma vid +18°. Här hittar du information om vår olika fällor och dess egenskaper.
Läs mer
Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd? Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd?
Hur fungerar sågskydd? Sågskyddet är placerat mellan yttertyget och fodret, som består av flera lager löst vävda och mycket långa tunna rivfasta trådar.
Läs mer