Bekämpa barkborrarna

Theysohn & Multiwit Barkborrefälla
Theysohn- & Multiwit fällan laddas med en feromonampull. Placeras gruppvis ca 25-30 m från skogskanten vid stormfälld skog eller nya avverkningsplatser. Rekommendationen är 10 st fällor per hektar. Vid fångst motsvarar 1 dl ca 4000 st barkborrar.

Läs mer om:

Theysohn Barkborrefälla

Multiwit barkborrefälla

Bruksanvisning Theysohn Barkborrefälla

 

Trinet® P
Ett system för barkborrebekämpning som består av en 3-bensställning med ett polyesternät, vilket är behandlat med ett bindmedel som binder insekticiden till fibrerna i nätet. När barkborren får kontakt med nätet så bekämpas den direkt. Verkningstiden på nätet är upp till 24 veckor ute i fält. Nätet kan enkelt tas av efter svärmning och kan förvaras mörkt i en plast påse för att senare kunna användas vid en senare svärmning eller nästa år. Läs mer om Trinet® P

Monteringsanvisning Trinet P 

 

Storanet® 
Den ideala lösningen för timmerskydd mot insekter såsom granbarkborre. Utläggning tar endast några få minuter. Nätet är 12,5 x 8 m och täcker 100m2  och består av ett poly­esternät, som är behandlat med ett binde­medel som binder insekticiden till fibrerna i nätet. När insekten får kontakt med nätet så bekämpas den direkt. 

Färgen på nätet är insektsneutral och lockar inga insekteter. För att locka granbarkborre till nätet bör feromon (art nr 144188 Pheroprax) användas.

Storanet® P har effekt i 6 månader, vilken kan delas upp i flera små perioder om man mellan gångerna förvarar nätet mörkt och svalt.  Läs mer om Storanet® P

Storanet® Monteringsanvisning

 

Fördelar med Trinet®-P och Storanet® P:

  • Metoden är skonsam mot användaren och miljön.
  • Lång varaktighet, verkar över hela svärmningen. (2 svärmningar)
  • Lätt att transportera och ställa upp även i svår terräng.
  • Hållbar upp till 6 månader, tåligt mot regn och UV-strålning.
  • Ställningen är återanvändbar (refill nät säljes separat)
  • Ingen rengöring eller tömning som andra fällor kräver.

Bekämpningsmedel klass 2.

 

Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
(SupportLabelCaptcha)

* obligatoriska fält.

Mer Tips & Inspiration
40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen 40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen
När du ska ut i de svenska landskapen gäller att du packar smart. Det är viktigt att du har en ryggsäck som är bekväm för vandring. Beroende på hur lång utflykt du har tänkt göra är det viktigt att du har rätt storlek på din väska.
Läs mer
Skogma presenterar sitt nya sortiment av ytterplagg från TOBE Outerwear! Skogma presenterar sitt nya sortiment av ytterplagg från TOBE Outerwear!
TOBE Outerwear är ett svenskt företag som grundades 2001 och har sitt säte i Hammerdal Jämtland. I över 10 år har de försett skidåkare och skoterförare med bra och vädertåliga kläder som utvecklas utifrån grundarnas egna erfarenheter och önskemål.
Läs mer
Meindl guide till rätt storlek Meindl guide till rätt storlek
Hitta rätt skostorlek - Om du är osäker på vilket skostorlek du ska beställa är det bästa sättet är att mäta dina fötter. Eftersom storleken ofta skiljer sig mellan höger- och vänsterfot så rekommenderar vi att du mäter båda fötterna. Du bör välja den storlek som passar din största fot.
Läs mer
Meindl skötselråd och skovårdsprodukter Meindl skötselråd och skovårdsprodukter
Alla skor behöver skötsel för bästa möjliga hållbarhet och prestanda.
Läs mer
Tvätt- & skötselråd för funktionskläder Tvätt- & skötselråd för funktionskläder
Tvätt & skötselråd av arbetskläder/ytterkläder. För att ytterkläder ska vara vind- och vattentäta samt ha god andningsfunktion har de ett yttermembran, till exempel Gore-Tex. Samtidigt kan membranet transportera fukt från kroppen och utanför plagget.
Läs mer