Artikeln har lagts till.

Gränsfors Vårdkit för Yxa

Artikel nr.: 184043001001

600,00 kr

inkl. moms Frakt tillkommer.

Leveranstid ca 1-3 arbetsdagar.

Leveranstid ca 1-3 arbetsdagar.

Beskrivning
Gränsfors vårdkit innehåller allt du behöver för att hålla din yxa i gott skick. Genom att ta...mer
Produktinformation "Gränsfors Vårdkit för Yxa"

Gränsfors vårdkit innehåller allt du behöver för att hålla din yxa i gott skick. Genom att ta hand om din yxa och ge den lite extra omtanke kommer den hålla i många år framöver. Gränsfors vårdkit består av ett läderfett för att skydda och smörja in ditt eggskydd, en vårdande olja för att smörja skaft och yxhuvud, samt ett bryne för att slipa och skärpa yxans egg. Oljan består av rå linolja från Sverige.

När du smörjer in skaftet med oljan lägger den sig som en skyddande hinna och förlänger livslängden på skaftet. Linolja passar även bra för att behandla yxhuvudet med så att det inte börjar rosta.
Läderfettet tillverkas även det i Sverige och innehåller endast naturliga råvaror. Smörj in eggskyddet till yxan med läderfettet så håller det längre. Fettet gör även så att lädret blir vattenavstötande och mjukare. Det keramiska brynet är framtaget för att på bästa sätt tillgodose behovet av både en grov och en fin slipning av yxans egg. Genom att hålla din yxa välslipad blir den både roligare och mer säker att använda.

  • Vikt 600 gram
  • Bredd 210 mm
  • Längd 220 mm
  • Tjocklek 40 mm

OBS!! Var noga med att ta hand om trasan du använt till oljan efter användning då det finns risk för självantändning. Se till att antingen bränna upp trasan direkt efter användning eller spara den i vatten innan den kastas bort.

Senast betraktad