Lagningstyg Pfanner
Lagningstyg Pfanner
110,00 kr

4 färger

Orange

1 tillgängliga storlekar: Orange

Röd

1 tillgängliga storlekar: Röd

Blå

1 tillgängliga storlekar: Blå

Grå

1 tillgängliga storlekar: Grå

Sågskyddsjackor

Sågskyddsjackor är särskilt utformade för att skydda användaren vid motorsågsarbete. Sågskyddet består av rivfasta trådar som löser ut när motorsågskedjan träffar sågskyddet. Vi har ett litet urval sågskyddsjackor som framför allt används av arborister och andra som utför svåra arbeten med motorsåg.

Sågskydd EN 381-11

Sågskyddsjackor kommer i två olika utföranden. Standardutförandet omfattar ett skydd för axlar, armar och bröstkorg. Utöver det finns en variant likt standardutförandet men med ett extra skydd för buken.

Läs mer om Sågskyddsklassificering.

Viktiga markeringar: Titta efter sågskyddspiktogrammet på Ditt plagg.

Sågskyddsjacka med varsel EN ISO 20471

För extra synlighet vid svåra arbeten erbjuder vi varselkläder med sågskydd.

Rusta dig från topp till tå med sågskyddskläder och tillbehör

Vi har Sågskyddsbyxor, Sågskyddsholkar, Sågskyddsdamasker och Sågskyddshandskar. Vi har även ett stort utbud av Sågskyddskängor- och stövlar.

Glöm inte att skydda huvudet! Vi har Skyddshjälmar och tillbehör i olika färger för att du skall synas väl när du arbetar och samtidigt ha ett gott skydd.

Rätt klädvård gör att plagget håller längre

Smuts och fett försämrar glidförmågan mellan sågskyddsfibrerna, därför rekommenderas det att plaggen hålls rena. Undvik att använda sköljmedel vid tvätt eftersom även det bidrar till att sågskyddets egenskaper försämras. Läs medföljande tvättråd för att veta vad som gäller för just Ditt plagg!

Generellt gäller att lagning av sågskyddskläder endast får göras på de områden som inte omfattas av sågskydd. Sömmar gör att sågskyddsfibrerna riskerar att inte lösa ut när motorsågskedjan genomskär skyddslagret. Är du osäker på sågskyddets funktion? Byt ut plagget!

Senast betraktad