20%

Skor, kängor & stövlar

Säkerhet är A och O för att undvika olyckor och tillbud i arbetet. Med ett bra skydd på dina fötter kan du verka förebyggande både mot olyckor och tillbud. Passformen är viktig för att motverka förslitningsskador. Välj en sko som sitter bra på foten, gärna en med lite utrymme i för att få plats med en eller flera par strumpor.

Sågskydd

Sågskyddet består av flera lager tunna rivfasta trådar. Skulle sågkedjan gå igenom det översta sågskyddslagret löser trådarna ut, blockerar kedjehjulet och stoppar kedjan på en bråkdels sekund. Viktiga markeringar: Titta efter sågskyddspiktogrammet på ditt sågskyddsplagg!

Läs mer om Sågskyddsklassificering.

Skyddsskor

En sågskyddskänga är alltid en skyddssko i första hand. En sågskyddskänga som uppfyller standarden EN ISO 17249 uppfyller per automatik standarden för skyddsskor EN ISO 20345. Skyddsskor som certifieras enligt EN ISO 20345 har som minimum en skyddande tåhätta som skydd mot fallande föremål och ihoptryckning.

Memory Foam System

Memory Foam System är ett skum runt vristen som med hjälp av kroppsvärmen anpassar sig efter foten vilket möjliggör individuell passform.

Air Revolution

Air Revolution-plösen är en kombination av 3D-nät och ett nätformigt, perforerat skum som ger en dämpande effekt. Den extra långa plösen fungerar som en pump som aktiveras vid rörelse, den fuktiga luften byts då ut mot frisk luft. Du får en komfortabel känga med bra luftcirkulation och bekvämt svala fötter.

Håll fötterna varma och torra

Vid arbete i låga temperaturer är det extra viktigt med extra utrymme – du ska kunna vicka på tårna för att hålla igång blodcirkulationen, då håller du värmen. Så fort det blir för trångt i skon minskar blodcirkulationen och därför blir du kall om fötterna. Komplettera gärna med en extra sula i ull för att isolera ytterligare mot kylan. Ta med dig en extra strumpa och eller sula och byt ut den i pausen för att hålla fötterna varma och torra. Ett material som ull andas och håller värmen även om det blir fuktigt.

Med bra tillbehör håller du dig varm och torr längre:

Senast betraktad