Något för alla

Vi har ett brett sortiment av strumpor i olika material, storlekar och med olika funktioner. Oavsett årstid eller om du är ute i arbetet eller på fritiden så har vi garanterat något för dig!

Några populära varumärken:

Håll fötterna varma och torra

Det mest effektiva att hålla fötterna varma är att hålla kroppen varm. Detta eftersom kroppen reagerar på kyla genom att minska blodcirkulationen till de yttre kroppsdelarna - örsnibbar, händer och fötter. En kombination av bra kläder på kroppen och rätt utrustning på fötterna gör att du kan vistas ute oavsett väder. Ull bevarar värmen även om det blir fuktigt, därför rekommenderar vi ullstrumpor i första hand. För att ytterligare öka värmen och komforten kan du komplettera med en ullsula.

Tips! På längre turer rekommenderar vi en extra ullstrumpa eller ullsula för att hålla dig torr om fötterna.

Lager-på-lager principen gäller även för fötterna

Välj hellre en tunn strumpa om du har trånga skor. Du ska kunna vicka på tårna för att hålla igång blodcirkulationen, då fryser du inte heller om fötterna. Dimensionera skorna efter hur många lager du behöver på fötterna, kanske måste du gå upp en storlek för att rymma en värmande innersula eller en extra strumpa. Har du tillräckligt rymliga skor kan du ha en tunn strumpa närmast foten och sedan en tjockare strumpa utanpå för att få en isolerande funktion. En tunn liner närmast foten drar bort fukten och en tjockare ullstrumpa utanpå håller värmen.

Skyddande damasker ett bra komplement

En vind- och vattentät Damask som täcker underbenen hindrar snön för att tränga in i skor och benslut. Det bildas ett luftskikt mellan lagren som har en värmande effekt även under de allra lägsta temperaturerna.

För den riktigt kylslagna

Vi säljer Alpenheat Värmestrumpor med inbyggda värmeslingor under tårna som drivs av ett batteri.

Senast betraktad