Meindl guide till rätt storlek

Om du är osäker på vilket skostorlek du ska beställa är det bästa sättet är att mäta dina fötter. Eftersom storleken ofta skiljer sig mellan höger- och vänsterfot så rekommenderar vi att du mäter båda fötterna. Du bör välja den storlek som passar din största fot. Gör som följer:

  • Lägg ett papper intill en vägg.
  • Ställ dig eller ditt barn på pappret med hälarna mot väggen.
  • Rita en prick på pappret där längsta tån på båda fötterna slutar.
  • Använd en linjal för att mäta de båda fötternas längd. Avståndet från papprets kant till den prick som är längst bort är fotmåttet i centimeter.
  • Lägg till 1,5 cm till din fotlängd och läs av i storlekstabellen vilken storlek du ska ha. Även barn ska ha minst 1,5-2 cm extra för tillväxt och möjlighet till extra innersula eller tjockare strumpor. 
  • Är du osäker kan du alltid kontakta oss för att hitta rätt storlek.

 

Storlekstabell skor och kängor

Skostorlek

Taggar: Meindl
Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
(SupportLabelCaptcha)

* obligatoriska fält.

Mer Tips & Inspiration
Skogma presenterar sitt nya sortiment av ytterplagg från TOBE Outerwear! Skogma presenterar sitt nya sortiment av ytterplagg från TOBE Outerwear!
TOBE Outerwear är ett svenskt företag som grundades 2001 och har sitt säte i Hammerdal Jämtland. I över 10 år har de försett skidåkare och skoterförare med bra och vädertåliga kläder som utvecklas utifrån grundarnas egna erfarenheter och önskemål.
Läs mer
Meindl skötselråd och skovårdsprodukter Meindl skötselråd och skovårdsprodukter
Alla skor behöver skötsel för bästa möjliga hållbarhet och prestanda.
Läs mer
Allt om Meindlkängor Allt om Meindlkängor
Vilka äventyr ägnar du dig främst åt? Enkla vardagspromenader eller bestigning av Mount Everest? Redan 1975 delade Alfons Meindl in alla Meindlskor efter användningsområden, eller kategorier som vi kallar dem, allt i syfte att hjälpa dig hitta rätt skor för dina aktiviteter.
Läs mer
Tvätt- & skötselråd för funktionskläder Tvätt- & skötselråd för funktionskläder
Tvätt & skötselråd av arbetskläder/ytterkläder. För att ytterkläder ska vara vind- och vattentäta samt ha god andningsfunktion har de ett yttermembran, till exempel Gore-Tex. Samtidigt kan membranet transportera fukt från kroppen och utanför plagget.
Läs mer