1 från 2
1 från 2

Meindl producerar kängor med tradition

Yrkesmän, äventyrare, bergsklättrare, friluftsentusiaster och jägare har litat för årtionden till den kvaliteten på Meindl från Bayern. Kvalitétshantverk som har förfinats under flera generationer varumärket grundades 1928. Företaget, med säte i Bayern kan se tillbaka på en månghundraårig tradition och är nu en av de mest kända tillverkare av friluftslivsprodukter. Redan 1683 finns det dokumenterat att skomakare Petrus Meindl tillverkade kängor.

Sedan dess har familjen Meindl tillverkat skomakering i mer än 300-årig historia. Meindl skor används över hela världen, idag tillverkar de allt från bergskängor och vandringsskor till arbetskängor och skor. Företaget erbjuder även specialmodeller för jägare eftersom Alfons Meindl, som ledde företaget från 1974 till sin död 2006.

Kvalitétsprodukter tillverkade i Tyskland

Kvalitetshantverk har varit Meindls högsta prioritet i mer än 300 år. Produktionsförhållandena har förändrats under århundradena och modern utrustning stöder idag manuell arbetskraft. Ändå har varje maskin en person som utför en av de mer än 200 steg som krävs för att producera en högkvalitativ vandringssko. Alla bergskängor är tillverkade på huvudkontoret i Kirchanschöring. Här skapas klassiker, till exempel Meindl Airstream och Airstream Rock sågskyddskängor. Förutom traditionella hantverk var Meindl måna om att vara innovativa. Sedan 1979 har den första Multi-Gripp-sulan utvecklats, vilken Vibram® producerar uteslutande för företaget.

I början av 1980-talet presenterades den första Meindl-skon med Gore-Tex®-membran. Och Meindl är också en pionjär inom naturvård. År 1991 inrättades en miljökommitté för ansvarig produktion och återvinning. I början av det nya årtusendet presenterar Meindl MFS®-systemet för en bättre passform. En robust ytteraxel som ger säkerhet och stabilitet kombineras med en mjuk och anpassningsbar inre axel. Det speciella skummet bearbetas genom axeln och anpassar sig perfekt till hela foten.

Skor till flera ändamål

Eftersom inte alla skor passar alla terränger och alla användningsområden, utvecklade Meindl A-D 1976, som idag har generell giltighet för korrekt klassificering av bergsklättringsstövlar. På grund av den mjuka avslappnade skon med flexibel såg upp till krampresistent bergsstöd ställs olika krav på skon. Förutom rätt utomhuskläder är ett berg eller vandringsstart en av de viktigaste utrustningarna på alla bergs- eller vandringsturer. Eftersom det skyddar och lindrar en lämplig fotvandringssko.

Kombinationen av högkvalitativa material och hantverk Meindl tillverkar skor som kommer att följa med dig lång och pålitlig. Men inte minst för professionella yrkesmän- och – kvinnor har Meindl skapat för att kunna erbjuda den perfekta skor och kängor till varje terräng och för varje ändamål producerar det tyska varumärket idag en mängd olika modeller för kvinnor, män och barn:

  • Sågsskyddskängor
  • Vandringskängor
  • Jaktstövlar
  • Vinterkängor
Senast betraktad