Minisågverk

Det lilla sågverket som kan göra mirakel av dom riktigt stora stockarna eller tillverka en timmerstock som ska bytas ut på ditt hus. Minisågverk har alla möjligheter till variation hur du vill såga en stock. Klyver med en bredd upp till imponerande 178 cm är möjligt.

Sågverket är en s.k jigg som monteras på din motorsåg, vi rekommenderar beroende på vad du ska såga en såg som är minst 2,2kw ca, 50cc. Sedan läggs Granberg EZ railsystem ram på för första snittet eller så gör man en egen med hjälp av några reglar. Huvudsaken är att man får en plan yta att lägga Granberg alaskan MKIV på.

Det finns mindre timmerjiggar som Granberg Alaskan small logg mill för att göra mindre arbeten eller att tillverka bräder och reglar av mindre stockar.

Granberg Alaskan Edging mill för att exempelvis såga ur en öppning i ditt timmerhus så det blir i vinkel, eller renkapa änden av en större stock så det blir en snygg och rät vinkel.

Variationerna är många och det är den egna fantasin som sätter gränser.

Vi rekommenderar även till att våra långa svärd och riktiga klyvkedor ripping chain ex vis 91R,73LP.75RD 27RX som finns i vårt breda sortiment.

För mindre sågar med 0,325 delning på motorsågskedjan så har vi en special slipad motorsågskedja från Granberg.

Senast betraktad