Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
Taggar
Nu är äntligen vår Sågverkskatalog här! I den hittar ni vårt utbud av sågverk från Norwood och Frontier, tillbehör och annan nyttig information.

Nytt leveransalternativ!

Nu kan du välja att hämta din webborder direkt på Skogma!
Nordforest NoveFella fungerar i kombination med ett feromon som lockar till sig granbarkborrar. Fällorna är utvecklad för skandinaviska förhållanden (tål vinterklimat) och är tillverkade i Sverige. Fällan är enkel att montera, ladda och tömma och fångstkoppen rymmer ca 60.000 st. granbarkborrar.

Våra råd om märkband

Vi har ett stort sortiment av märkband! Tänk på att använda rätt typ av band beroende på användningsområde, beständighetskrav etc. Våra märkband finns i tre olika grundmaterial:
Arbetshandskar är ett billigt och enkelt skydd. Välj rätt storlek så de sitter bra och har rätt skyddsnivå. En handske som är bekväm, smidig och har rätt storlek minskar risken för skador. Mät omkretsen på din hand för att hitta rätt storlek.
Förhindra sprickbildningar och bevara värdet på ditt trä med hjälp av Signumat Premium Split Stopper. En klammer med extremt hög draghållfasthet som genomtränger helt med några hammarslag.

Skogma tipsar!

Prova PostNord App, då behöver du inte längre undra när paketet kommer fram eller vart det tagit vägen. Ingen särskild avi behövs då appen innehåller en digital avi.
Nu har årets svärmningsövervakning börjat! 60 st barkborrefällor finns utplacerade runt om i landet som töms varje vecka för att ge information om när det är störst risk för angrepp.
Lär dig mer om att upptäcka, förebygga och bekämpa angrepp av granbarkborre! En distansutbildning som ger fördjupad kunskap om skadeinsekten och hur den kan bekämpas.
Vi tömmer vårt lager på engångshandskar och skänker dessa till Åshamra Särskilda boende i Hammerdal. Alla kan vi bidra med något till sjukvården i dessa tuffa tider.
Försäkra din skog genom att investera i fångstfällor och feromoner. Vi har sökt dispens för feromonet Phero-X-Lure IT. Rapport från Granbarkborrekonferensen.

Klädvård & hållbarhet

Tvätt, torkning, smuts och kåda har inverkan på sågskyddsklädernas funktion. Det beror på att smutspartiklar, tvättmedelsrester, att plagget tvättas för ofta samt centrifugeras försämrar glidförmågan mellan de enskilda sågskyddsfibrerna.

Timbermen sågskyddskläder med varsel!

Vi arbetar ständigt för att utveckla våra produkter så att de uppfyller kraven för oss i skogen.

Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd?

Hur fungerar sågskydd? Sågskyddet är placerat mellan yttertyget och fodret, som består av flera lager löst vävda och mycket långa tunna rivfasta trådar.
Nordforest NoveFella är åter tillbaka i vårt sortiment! Hållbar i flera säsonger, tål vinterklimat och är enkel att hantera.
Hur länge håller hjälmen? Tre konkreta faktorer som påverkar hjälmens livslängd.
Detta hjälpmedel spänner upp kedjan på motorsågsvärdet så filning av kedjan är möjlig på löst svärd i ex, vis ett skruvstycke. Monteras på sågsvärdets infästning spår med 2st bult med vingmutter.
Barkborrefällor bör placeras ut så tidigt som möjligt på våren då barkborrarna börjar svärma vid +18°. Här hittar du information om vår olika fällor och dess egenskaper.
Boka privat visning av Norwood Sågverk. Har du frågor eller är du bara nyfiken på hur det fungerar, hör av dig till oss för tidsbokning. Kontakta Tommy på: 070 - 2607634 vardagar mellan 07:30 - 16:30. Eller på tommy.carlsson@skogma.se
När du ska ut i de svenska landskapen gäller att du packar smart. Det är viktigt att du har en ryggsäck som är bekväm för vandring. Beroende på hur lång utflykt du har tänkt göra är det viktigt att du har rätt storlek på din väska.
Vad betyder egentligen de piktogram som du hittar på insidan (eller utsidan) av dina skyddskläder? Vi har listat några av de vanligaste skyddsbeteckningarna!
Taggar: Sågskydd, Motorsåg
Vinterns stora nyhet på Skogma är att man nu kan erbjuda ett sortiment av sågverk som består av ett kedjesågverk och tre bandsågverk. Sågverken är effektiva, anpassningsbara samt transportabla. Kedjesågverket Norwood PortaMill PM14 kan transporteras i bagageutrymmet i en vanlig kombibil.
Taggar: Norwood, Sågverk