Artikeln har lagts till.

Trico Viltskydd, 10 liter

Artikel nr.: 146830001001

Trico Viltskydd, 10 liter
1 763,00 kr
Försändelsevikt: 0.01 kg

inkl. moms Frakt tillkommer.

Leveransklar, leveranstid ca 1-3 arbetsdagar

Leveransklar, leveranstid ca 1-3 arbetsdagar

Beskrivning
Trico är en produkt utvecklad ur traditionella metoder för att skydda skogsplantor mot...mer
Produktinformation "Trico Viltskydd, 10 liter"

Trico är en produkt utvecklad ur traditionella metoder för att skydda skogsplantor mot viltskador. FSC och PEFC godkänd.

Trico:

  • har god repellerande effekt
  • är mycket vattensäker, vilket ger långvarig effekt
  • har delvis läkande effekt på plantor som redan utsatts för viltskador
  • är en helt naturlig produkt kan användas på ett stort antal växter, såsom gran, tall, lärk, björk och andra lövträd, utan negativ påverkan på plantorna
  • plantorna kan behandlas under hela säsongen, dvs även före och efter invintring

I många länder har man använt ull för att skydda växter från att bli angripna av vilt, såsom rådjur, hjort och älg. Även medarbetare på företaget Kwizda i Österrike kände till ullens repellerande egenskaper. För att kunna utveckla en produkt tog de reda på vilka ämnen i materialet som hade denna effekt. Resultatet av det omfattande arbetet visade att vissa fetter eller fettsyror som finns i fårtalg fungerar frånstötande på djuren, som reagerar på lukten och smaken och därmed undviker att beta på växten. Produkten Trico är ett resultat av forskningen. Den består av en emulsion av fårfetter och vatten med en liten tillsats av emuleringsmedel samt vit färg för att man lätt ska kunna se vilka plantor som behandlats. Trico har sin repellerande effekt både genom doft- och smaksubstansen. Trico har god effekt främst mot betning men minskar även barknings- och fejningsskador. De repellerande luktämnena aktiveras både av temperatur och UV-ljus och aktiveras alltså även under vintern.

Användning

Trico är en färdig formulering som skall användas utan spädning. Applicering kan ske med ryggspruta eller annan sprututrustning. För att uppnå långvarig effekt, ska Trico torka in några timmar. Behandlingen bör därför inte göras när det är risk för regn, dimma eller frost. Toppen på plantan behandlas, men plantan i övrigt behöver inte täckas.

Dosrekommendation

Dosen är beroende på plantans storlek och viltförekomsten. Rekommenderad dos är 4 ml per planta. Om plantorna är små och man har en god sprututrustning kan dosen minskas till 3 ml. Vid behandling av större plantor och träd ökas dosen. Normal åtgång är 7-10 liter per hektar. Rengöring av sprutan görs med vatten och diskmedel.

Produkten skall förvaras frostfritt och klarar då lagring i minst 2 år, gäller även öppnad förpackning.

Läs alltid etiketten och produktinformationen innan användning.

Bekämpningsmedel klass 3 som får användas av alla.

Produktegenskaper
  • Innehåller: 10 liter
Tillgängliga nedladdningar
Andra har också beställt
Solo 457 Tryckspruta
Solo 457 Tryckspruta
från 786,00 kr
Kindling Cracker
Kindling Cracker
från 1 290,00 kr
Skogma Märkfärg
Skogma Märkfärg
från 75,00 kr
Senast betraktad