Artikeln har lagts till.

arGrow® Granulat, växtnäring

Artikel nr.: 146740001001

199,00 kr

inkl. moms Frakt tillkommer.

Leveranstid ca 1-3 arbetsdagar.

Denna artikel finns i olika utföranden. Välj önskad variant nedan.

Beskrivning
ArGrow granulat ger plantan en snabb och säker etablering. Innehåller Arginin, en naturlig...mer
Produktinformation "arGrow® Granulat, växtnäring"

ArGrow granulat ger plantan en snabb och säker etablering.

Innehåller Arginin, en naturlig kvävekälla som mycket effektivt tas upp av skogsplantor. Argining stimulerar tillväxt av rötter och etablering av mykorrhiza vilket hjälper plantan att ta upp näring och vatten. Eftersom arginin binder till markpartiklar läcker den inte ut till omgivande miljö.

Tillverkas i en process där arginin kopplas samman med fosfor och bildar en kristallstruktur med naturligt långtidsverkande egenskaper. Efter avverkning och markberedning är mängden tillgänglig näring i marken stor under ett antal år.

Genom att tillföra arGrow granulat och därigenom öka mängden rötter kan plantorna fånga upp mer av den tillgängliga näringen.

  • Kartongstolek 5-pack eller 30 pack.
  • 5-packen räcker till ca 1 hektar plantering.
  • En flaska räcker till ca 450 st skogsplantor.
  • Vikt 165 g. 

För att det ska gå smidigt att plantera med arGrow och för att doseringen ska blir rätt så rekommenderar vi användning av anpassat doseringsverktyg. Antingen med anpassat planteringsrör 146700 som har utrustats med en liten doserare eller med hand doserare 146748 som skruvas direkt på arGrow® granulatbehållaren och appliceras ner i planteringshålet i direktkontakt med plantans rötter.

Om du ska plantera stora plantor, (barrotsplantor eller PluggPlusEtt) rekommenderas två doser (två tryckningar) med handdoseraren.

Om du väljer att plantera med arGrow utan anpassat verktyg så rekommenderas att använda ett kryddmått (1 ml). För små och medelstora plantor appliceras knappt ett kryddmått och för stora plantor ett rågat kryddmått ner i planteringshålet före plantan.

Andra har också beställt
EcoPULP Plantskydd
EcoPULP Plantskydd
från 299,00 kr
Nordforest Fällkil
Nordforest Fällkil
från 39,00 kr
Skogma Märkfärg
Skogma Märkfärg
från 88,00 kr
KAMPANJ
KAMPANJ
Senast betraktad