Välj rätt storlek på dina handskar!

Viktigt med rätt storlek och skyddsnivå!

Ingen hand är den andra lik, så välj ett skydd för handen som passar just din hand. Det är viktigt att handsken har rätt skyddsnivå, rätt egenskap, storlek och passform för att inte öka risken för olycksfall. En handske som är bekväm, smidig och i rätt storlekminskar risken för skador.

 

För att hitta rätt storlek kan du mäta omkretsen på handen med ett måttband. Mät ca 2 cm från tumvecket och jämför sedan med tabellen nedan. 

 

 

Storlek Motsvarar Handens omkrets
6 XS 152 mm
7 S 178 mm
8 203 mm
9 L 229 mm
10 XL 254 mm
11 XXL 279 mm
12 XXXL 305 mm

 

Alla händer är olika och just din hand kanske inte motsvarar tabellens värden exakt. Storlekarna bygger på mätningar som gjorts på ett stort antal individer där man sedan fått fram ett medelvärde på normatstorlekar.

 

Pictogramförklaringar

 

 

 

 

 

Stäng filter
Filtrera efter:
Kategorier
(SupportLabelCaptcha)

* obligatoriska fält.

Mer Tips & Inspiration
40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen 40 smarta packningstips: för dig som ska ut i naturen
När du ska ut i de svenska landskapen gäller att du packar smart. Det är viktigt att du har en ryggsäck som är bekväm för vandring. Beroende på hur lång utflykt du har tänkt göra är det viktigt att du har rätt storlek på din väska.
Läs mer
Klassificeringar av sågskyddskläder Klassificeringar av sågskyddskläder
Vad betyder egentligen de piktogram som du hittar på insidan (eller utsidan) av dina skyddskläder? Vi har listat några av de vanligaste skyddsbeteckningarna!
Läs mer
Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige Skogma - stolt återförsäljare av Norwood sågverk i Sverige
Vinterns stora nyhet på Skogma är att man nu kan erbjuda ett sortiment av sågverk som består av ett kedjesågverk och tre bandsågverk. Sågverken är effektiva, anpassningsbara samt transportabla. Kedjesågverket Norwood PortaMill PM14 kan transporteras i bagageutrymmet i en vanlig kombibil.
Läs mer
Bekämpa barkborrarna Bekämpa barkborrarna
Barkborrefällor bör placeras ut så tidigt som möjligt på våren då barkborrarna börjar svärma vid +18°. Här hittar du information om vår olika fällor och dess egenskaper.
Läs mer
Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd? Skyddsklasser. Hur fungerar sågskydd?
Hur fungerar sågskydd? Sågskyddet är placerat mellan yttertyget och fodret, som består av flera lager löst vävda och mycket långa tunna rivfasta trådar.
Läs mer