Rigging

Hos oss på Skogma hittar du allt det du behöver när det kommer till rigging. Alla arborister kan ha behov av detta då det hjälper vid avverkning av träd. Främst är det när trädet måste sågas ner i sektioner som det kan vara bra att använda rigging. Även vid beskärning av större grenar eller när enbart delar av ett träds ska avverkas kan det göra arbetet lättare. Samt vara ett sätt att hantera tunga laster på vid nedfirning. Det är speciellt viktigt när delarna av trädet måste landa inom en viss yta, exempelvis vid avverkning av träd i bebyggt område.

Använda rigging

Det finns flera varianter och former av rigging här på Skogma.se som du kan välja mellan. Enkla system som använder knopar, spännband eller som använder knopfria lösningar. Kan kombinera en riggingplatta och en pulley för att sänka eller lyft tunga laster. När det gäller avverkning och beskärning av träd, är det viktigt att använda rätt utrustning och redskap. Avverkning av träd i sektioner kräver att sektionerna är riggade och kan sänkas ner på ett säkert sätt. I en arborists arbete är rigging viktigt att använda sig av vid sådana situationer.

Alltifrån repklämma, kastblock, nedfirningsbroms och reprulle kan du hitta här hos oss. Vi har ett gediget sortiment av allt det du behöver inom rigging. Där du snabbt hittar det du behöver genom att få en klar översikt över sortimentet.

Välja rigging

Du hittar en varuutlämning här på Skogma med ett stort utbud av utrustning för rigging. Varuutlämningen är alltid öppen och du kan i lugn och ro hitta det du behöver på ett enkelt och smidigt sätt. Att tänka på vid val av rigging utrustning:

  • Tänk på bärkraften hos utrustningen.
  • Välj det som gör riggingen okomplicerad.
  • Reprullar kommer i olika storlekar.
  • Spännband kan användas med en rigging pollare.
  • Att utrustningen passar med varandra.
Senast betraktad